EU arjessa –tapahtumat

EU arjessa -tapahtumat

EU arjessa -tapahtumilla halutaan lisätä vuoropuhelua EU:n vaikutuksista kansalaisten arkeen. Lähtökohtana on maakunnille tärkeät EU-aiheet ja alueen asukkaiden ajatukset  EU:sta.

EU-Arjessa tapahtumat

Jokainen tapahtuma koostuu useasta tilaisuudesta. Päivän aikana järjestetään:

  • kansalaistilaisuus torilla tai kauppakeskuksessa
  • avoin seminaari
  • rakennerahastonäyttely
  • mielipidekyselyn tulosten julkistus
  • oppilaitos- tai yritysvierailuja.

Tapahtumiin osallistuu ministereitä, kansanedustajia, Euroopan parlamentin jäseniä, komission, parlamentin ja eduskunnan virkamiehiä, maakuntien EU-asiantuntijoita sekä elinkeinoelämän, työmarkkinajärjestöjen ja kulttuurielämän edustajia.

Kiertueen suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin tiedotustoimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus sekä eduskuntatiedotus. Lisäksi mukana on alueellisia toimijoita, muun muassa maakuntaliittojen ja kaupunkien edustajia. Tärkein mediayhteistyökumppani on Yle, jonka aluetoimitukset osallistuvat ohjelmatoiminnallaan tapahtumaan niin ennen varsinaista EU arjessa -päivää kuin itse tapahtumapäinänäkin.

Jokaisen EU arjessa -tapahtuman yhteydessä julkistetaan mielipidekysely. Kyselyillä selvitetään maakuntien ihmisten mielipiteitä EU:hun liittyvistä aiheista ja kullekin maakunnalle erityisen läheisistä EU-teemoista.

Tapahtumissa on esillä myös työ- ja elinkeinoministeriön toteuttama näyttely, jossa esitellään maakunnan menestyksekkäitä EU-hankkeita.

Päivän tapahtumia voi seurata myös sosiaalisesta mediasta Twitter-kanavalta #EUarjessa.

EU arjessa -kiertue päättyi Hämeenlinnaan 7.3. 2014